Van onze leden

Medeoprichter van de FotoGroep Philippine waar ik de rol van penningmeester op mij genomen heb.

Fotograferen is bij mij met de paplepel in gegoten. Mijn vader fotografeerde heel veel voor zijn werk en heeft me de beginstapjes en fijne kneepjes toevertrouwd. In mijn jeugd ging ik veelal met de Agfa Clack van mijn ouders op pad. Later kreeg ik een compactcamera wat al snel werd ingeruild voor een spiegelreflex. 

Met deze stap begon het wat serieuzere werk. Zo'n 20 jaar geleden werd ik lid van een fotoclub en al snel begon ik diverse reportages uit te voeren en voor ik het wist had ik mijn eigen bedrijfje in 2008 opgericht (Fotografie FotoFranky). Vanaf dat moment werd steeds gerichter gezocht naar datgene wat bij het publiek gevraagd werd. Sinds 2012 ben ik gestart met lesgeven, wat inmiddels uitgegroeid is tot een serieuze fotoschool in Philippine. Met maar liefst 5 cursusgroepen wordt jaar in en jaar uit diverse mensen meer en meer inzichten gegeven in de vele mogelijkheden binnen de fotografie.

Natuurlijk kwam uit die cursisten vaak ook de vraag naar voren: Van welke fotoclub zou ik het beste lid kunnen worden om mijn fotografie vast te houden ?

Na diverse discussie hierin, werd in 2016 besloten een fotoclub op te richten in Philippine. Tevens werd besloten om de samenwerking tussen deze club en Fotofranky te verstevigen door jaarlijks samen een expo op te zetten en waar mogelijk samen te werken.

Inmiddels bestaat Fotofranky bijna 10 jaar (2018), wat in dat jaar ook wat feestelijkheden met zich mee zal brengen, tevens zal er in dat jaar uitbreiding plaats vinden naar een leslocatie in Terneuzen.

 

Joomla templates by a4joomla